Der er ingen produkter der matcher dit valg

Møbler fra Finn Juhl/Onecollection

Bag dette design står danskeren Finn Juhl (1912-1989), som var uddannet møbelarkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole. Allerede i sin levetid fik han utrolig stor anerkendelse for sine møbler – og det var både i indland og udland. I en periode havde han også et samarbejde med snedkeren Niels Vodder, hvilket resulterede i nye, komplekse fremstillingsmetoder af møbler i teaktræ. Finn Juhl har dog ikke kun tegnet møbler – han har også udført forskellige indretningsprojekter samt brugskunst i glas. Mest kendt er han dog for sine møbler, som den dag i dag også er udstillet på forskellige museer i bl.a. USA og Japan.

Overdragelse til Onecollection

Nogle år efter Finn Juhl gik bort, kontaktede hans kone det danske møbelfirma Onecollection. Hun spurgte, om de ville producere en af Juhls sofaer – det sagde de ja til. Onecollection beundrede det fantastiske design og håndværk – de havde aldrig arbejdet med lignende kvalitet før. Møblerne fik hurtigt opmærksomhed bl.a. af USA, hvilket førte til, at Onecollection i 2000 overtog rettighederne til alle Finn Juhls møbler. Relanceringen af møblerne var særdeles populært, og i 2013 fremstillede de en hel kollektion til brug i Finn-Juhl-salen i FN-bygningen i New York.

Smukke møbler fra Finn Juhl

Hos Stylepaste er vi vilde med møbler af Finn Juhl/Onecollection. Vi har generelt en klassisk og elegant stil, hvor disse møbler passer perfekt ind. Derudover har vi en forkærlighed for æstetiske og iøjnefaldende designs, hvilket også er en grund til, vi har disse smukke møbler i vores sortiment. Finn Juhl havde en passion for at bevæge sig væk fra de stramme linjer og over i mere skulpturelle modeller. Han gik egne veje og eksperimenterede med materialer og former, og han fandt sin inspiration fra europæiske kunstnere som Giacometti. Den dag i dag er hans møbler stadig populære grundet deres tisløse design.

Tidsløse klassikere hos Stylepaste

Hvis du vil se nærmere på disse inspirerende møbler, er du velkommen i vores butik med møbler og home accessories i Aarhus. Nogle af hans mest populære modeller er Pelikanstolen og Poet-sofaen, som du selvfølgelig finder i vores sortiment. Et møbel fra dette danske design fuldender enhver stue, lobby eller ethvert kontor, og man bliver aldrig træt af det elegante look. Møblerne er ydermere også behagelige at sidde i grundet deres enestående kvalitet og håndværk. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til vores sortiment – vi står altid klar til at hjælpe.

Back to top