Der er ingen produkter der matcher dit valg

Poul Kjærholm/Fritz Hansen

Bag dette design står danskeren Poul Kjærholm (1929-1980), som først er uddannet bygningssnedker, og som senere studerede på Kunsthåndværkerskolen i København. Efter endt uddannelse var han først ansat hos møbelproducenten Fritz Hansen i et år, hvorefter han blev lærer på Kunstakademiet og senere lektor og professor. Under sin tid hos Fritz Hansen designede han en række interessante prototyper til stole. I de følgende mange år samarbejdede han med fabrikanten Ejvind Kold. Da Poul Kjærholm gik bort, blev hans kollektioner overtaget af Fritz Hansen, som siden har stået for produktionen og salget deraf.

Minimalistiske stole fra Poul Kjærholm

Da Poul Kjærholm designede, havde han et fokus på forskellige materialer – han brugte meget stål, som, han mente, havde en kunstnerisk ædelhed. Han har både designet stole og borde, hvor stolene er specielt populære. Han eksperimenterede med former og materialer, og de er alle gennemtænkt ned til mindste detalje. Selvom møblerne blev designet i 1950-60’erne, har de stadig et moderne og futuristisk udseende, som er efterspurgt både nationalt og internationalt. I Danmark kan vi være stolte af Poul Kjærhom, da hans møbler endda findes i permanente udstillinger på bl.a. V&A Museum i London samt Museum Of Modern Art i New York.

Et tidsløst design

Hos Stylepaste har vi en forkærlighed for klassiske og stilrene designs. Vi vælger vores produkter med omhu, så de passer godt ind i vores stil. Designet fra Poul Kjærholm/Fritz Hansen er særdeles klassisk, og en stol eller et bord herfra passer ind i ethvert rum. Vi har på fornemmelsen, at denne møbelserie aldrig går af mode grundet dets tidsløse og elegante linjer. Med en stol, et bord eller et andet af hans møbler er du garanteret et design, som både ser smukt og klassisk ud, men som også har høj kvalitet.

Poul Kjærholm/Frits Hansen hos Stylepaste

En af Poul Kjærholms efterspurgte stole er modellen PK22 og PK9. Disse stole sætter prikken over i’et i enhver stue eller i ethvert kontor, og det klassiske look går aldrig af mode. Vi er specielt glade for denne møbelserie, fordi den har et iøjnefaldende udseende, som man dog aldrig bliver træt af. Hvis du vil se nærmere på møblerne fra Poul Kjærholm/Fritz Hansen, er du velkommen i vores butik med møbler og home accessories i Aarhus. Vi står altid klar til at give en hjælpende hånd med hensyn til vejledning af vores produkter.

Back to top