Der er ingen produkter der matcher dit valg

Det italienske design Fornasetti

Bag de velendte designs og kunstværker af Fornasetti står italieneren Piero Fornasetti (1913-1988), som både var maler, skulptør, designer og gravør. Gennem tiden har han lavet intet mindre end 11.000 kunstværker. Mange af dem indeholdt ansigtet af en kvindelig operasanger, Lina Cavalieri, som han tilfældigvis fandt i et magasin. Derudover er fællesnævneren for hans surrealistiske værker sort, hvid, tiden og solen – nogle med svage farver. Han imponerede med sine værker i sin tid og var anerkendt over hele verden. Da han gik bort i 1988, overtog sønnen Barnaba Fornasetti designet, som ville videreføre arven efter sin far.

Fornasetti: en anerkendt kunstner

Sønnen fik som sin far succes som kunstner og med videreførelsen af brandet. Den dag i dag designer han i farens navn samt genfortolker sin fars charmerende værker. Piero Fornasetti bliver ofte beskrevet som en visionær, og han havde et talent for at kombinere illusionisme med motiver som solen og arkitektoniske perspektiver. Han brugte mange forskellige motiver og objekter, som både er at finde på hatte, stole, klaverer, krukker og meget andet. Han beskrev disse elementer som modeelementer, der aldrig ville gå af mode – hvilket han fik ret i, da de stadig er efterspurgte den dag i dag.

Iøjnefaldende home accessories

Hos Stylepaste har vi et udvalg af forskellige kunstværker fra Fornasetti. Vi har en forkærlighed for den vintage stil, som både er klassisk og iøjnefaldende. Designs herfra passer perfekt ind i vores stil, og vi er stolte af at have dem i vores sortiment. Vi har bl.a. de unikke duftlys med dekorative motiver på. Et sådan duftlys skiller sig ud fra mængden, og det pynter ekstra på grund af de forskellige objekter. Det tiltrækker positiv opmærksomhed, og man kan ikke lade være med at analysere og tænke over de inspirerende motiver.

Fornasetti hos Stylepaste i Aarhus

Den dag i dag er Fornasettis kunstværker stadig efterspurgte og populære. De er klassiske designs i den forstand, at de aldrig går af mode. Hans 11.000 værker strækker sig over både møbler, lamper, malerier, service og meget mere, og han er en velkendt designer og kunstner over hele verden. Hvis du vil se nærmere på produkter fra Fornasetti, er du velkommen i vores butik med møbler og home accessories i Aarhus. Du kan naturligvis også bestille dine accessories online her på vores website. Kontakt os endelig, hvis du brænder inde med spørgsmål til nogle af vores produkter.

Back to top